Attentie!
Home / Weblog / Algemeen / Algen onder controle

Algen onder controle

Erwtensoep, was het onderwerp van mijn blog. De bak zat vol met algen en waterbloei zorgde ervoor dat het water groen en troebel was. Ik heb alles op alles gezet om alles weer op orde te krijgen, met een prachtige heldere bak tot resultaat! Na tien weken is het eindelijk zover…. de eerste vissen zwemmen in het aquarium.

In mijn vorige blog beschreef ik hoe mijn aquarium transformeerde tot een groene bak vol alg en verkeerde waterwaardes. De dood van 36 Taiwan Bee garnalen hebben ervoor gezorgd dat alles veranderde in een aquarium vol erwtensoep.

Weg met die algen!

Dankzij een UVc filter is het water binnen vijf a zes dagen weer helder geworden. Alle planten waren overwoekerd met draadalg en ook het glas zat vol met groene aanslag.
In de tussentijd heb ik een osmose apparaat aangeschaft en wordt het aquariumwater met 50% osmose- en 50% leidingwater ververst. Dit heeft ervoor gezorgd dat de waterwaardes inmiddels goed zijn. En de nitrietpiek is verdwenen. Het is tijd om de eerste dieren aan te schaffen!

Vissen (en garnalen) tegen de algen

Ik heb besloten om te beginnen met tien Japonica (Amano) garnalen en tien Otocinclus affinis. Hiermee hoop ik de laatste resten alg weg te halen. De beestjes doen het super goed en nu drie weken na mijn laatste blog. Is de bak helder, zonder sporen van alg en leuke dieren.

In de komende weken ga ik op zoek naar een leuke scholenvis.

Over BasvanRooij

BasvanRooij

Bekijk dit ook eens

Tijd geleden (toyotatsport)

Het is alweer een tijdje geleden dat ik iets schreef. Me 160 bak draait zeer …

Geef een reactie