Attentie!
Home / Weblog / De Aquarium Voyeur

De Aquarium Voyeur

Op mijn leeftijd heb ik in de aquariumwereld een hoop veranderingen meegemaakt. Persoonlijk vind ik dit allemaal mooie veranderingen. Van simpele filters, verlichting en inrichtingen naar high-tech apparatuur en prachtige scapes.

Ik zit graag op internet en kan uren rondkijken naar andermans aquaria. Wederom een vernieuwing, aangezien je vroeger niet meer aquaria zag dan die van de buurman. Nu ik dit aan het typen ben, komt het woord ‘aquarium voyeur’ in mij op. Een prima titel voor mijn eerste weblogbericht.

Ik ben misschien wel een echte aquarium voyeur, aangezien ik veel naar andermans aquaria kijk. Ik reageer niet veel, maar lees ook altijd de reacties van anderen. Hier zitten vaak mooie tips tussen, die ik in de loop der jaren zelf heb toegepast. Niet altijd met succes overigens.

Een aantal jaren geleden, stuitte ik op een aquarium van Takashi Amano. Deze man heeft het inrichten en houden van aquaria tot kunst verheven. Het was Amano die mij ertoe deed besluiten om te stoppen met mijn hobby. Ik wilde creëren wat hij deed en die lat lag gewoonweg te hoog voor mij. Nu houd ik het bij kijken naar andermans aquarium en geniet ik wanneer iemand in de buurt komt van grootmeester Takashi Amano.

De heer Amano is vorig jaar overleden, maar ik hoop nog regelmatig mooie scapes voorbij te zien komen, waarin zijn gedachtegang voortleeft. Een lust voor het oog voor de echte Aquarium Voyeur.

Over HenkJS

HenkJS

Bekijk dit ook eens

Weblog Apistogramma Cacatuoides

Apistogramma Cacatuoide heeft baby’s

Drie weken geleden vond ik het tijd om het vissenbestand uit te breiden. Na een …

Geef een reactie