Attentie!
Home / Weblog / Vissen / Apistogramma Cacatuoide heeft baby’s
Weblog Apistogramma Cacatuoides

Apistogramma Cacatuoide heeft baby’s

Drie weken geleden vond ik het tijd om het vissenbestand uit te breiden. Na een flinke algendip (baardalg) is de rust enigszins teruggekeerd en wordt het alg met de week minder. Ik was van plan een Apistogramma koppel te kopen en mijn oog was gevallen op de Cacatuoide. Nu drie weken later verschijnt moeder Apistogramma ineens ten tonele, omringt door kleine baby’s.

Apistogramma Cacatuoide met baby’s

Het is voor het eerst dat een koppeltje Apistogramma’s zich voortplanten in mijn aquarium. Vroeger heb ik een mooi koppeltje gehad, maar die hebben zich nooit voortgeplant. Op dit moment heb ik nog geen mooie foto kunnen maken. Je zult het moeten doen met een filmpje. Moeder komt voor het eerst tevoorschijn in het openbaar, waar ze de nieuwsgierige Pseudomugil furcatus op afstand probeert te houden. Kleine witte puntjes met twee zwarte oogjes, die later uit zullen groeien tot mooi gekleurde vissen. Wat hebben we toch een gave hobby!

Over BasvanRooij

BasvanRooij

Bekijk dit ook eens

Tijd geleden (toyotatsport)

Het is alweer een tijdje geleden dat ik iets schreef. Me 160 bak draait zeer …

Geef een reactie