Forests Underwater / Florestas submersas (Takashi Amano)

Mocht je ooit in Lissabon zijn, dan moet je echt naar de Oceanário de Lisboa. Een onderwatermuseum vol met prachtige aquaria. Echter is er dit jaar een zeer bijzonde aquarium geopend met de naam, Forests Underwater/florestas submersas. Een enorm ‘nature style’ aquarium gemaakt door Takashi Amano. De grootmeester van het aquascapen is een monster project aangegaan om een aquarium te maken van 40 meter lang! Helaas bleek dit ook zijn laatste werk te zijn, aangezien Takashi Amano op 4 augustus 2015 is gestorven. De grote opening was op 21 april 2015 en deze bijzondere aquascape is nog steeds te bewonderen in Portugal.

Florestas submersas

Stel je eens voor…… Een aquarium van 40 meter lang, 2,5 meter diep en 1,5 meter hoog. Dat is bijna niet voor te stellen en is een enorm project. Takashi Amano en zijn team van ADA gingen deze uitdaging aan en creeerden Florestas Submersas (Forest Underwater). Een prachtig aquarium wat opgesteld staat in een ‘U’ vorm, waarin verschillende aquascapes te bewonderen zijn. In mijn ogen heeft Takashi Amano zichzelf hier overtroffen en is dit met recht zijn meesterwerk. Tijdens de opening zwommen er meer dan 10.000 vissen (40 soorten) in het aquarium en waren er 46 verschillende soorten planten gebruikt.

Florestas submersas - Takashi Amano - deel 1

[dropcap]1.[/dropcap] Wanneer je de zaal binnenkomt zie je bovenstaande deel van het aquarium. Hier heeft Takashi Amano het ondiepe deel van een oever nagebootst. Wanneer je doorloopt, wordt je verder meegenomen onderwater.

Florestas submersas - Takashi Amano - deel 2

[dropcap]2.[/dropcap] Het tweede deel van het aquarium zijn twee kleine eilanden (island skapes) die weeldig beplant zijn met prachtige planten groeiend in bolvormen. De kale vlakken zorgen voor rust en leggen de focus op de scapes.

Florestas submersas - Takashi Amano - deel 3

[dropcap]3.[/dropcap] Tussen het tweede en derde deel, zit een open vlakte, waar enkele takken beplant met mossen en varens liggen. Vervolgens kom je bij het laatste eiland, waar je langzaam weer aan de overkant van de rivier uit komt.

Florestas submersas - Takashi Amano - deel 4

[dropcap]4.[/dropcap] Bij het laatste deel van het aquarium, loop je weer aan de oever van de rivier. De planten groeien door tot aan het wateroppervlak en je krijgt het idee in ondiep water te staan. Dit is het einde van de onderwater reis door de rivier met de naam, Florestas submersas.

Bewaren

BewarenBeeldmateriaal

Takashi Amano

De grote held achter dit project is natuurlijk Takashi Amano. Hij inspireerde veel aquarium liefhebbers om meer te doen met het aquarium dan alleen het houden van vissen. Zijn nature style aquariums zijn een lust voor het oog en de basis van veel grote aquascapers. Mocht je ooit in Portugal of West Spanje zijn, plan dan een trip naar Oceanário de Lisboa te gaan. Florestas submersas van Takashi Amano is een tijdelijke tentoonstelling. Wanneer het zal eindigen is nog niet bekend gemaakt.

Florestas submersas - Takashi Amano

Bronnen:

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

2017-08-02T23:30:30+00:00

About the Author:

De artikels op Aquarianen.nl worden geschreven door Bas en dienen ter informatie en inspiratie. Mocht je vragen hebben, plaats deze dan onder het betreffende artikel en er zal zo snel mogelijk gereageerd worden.

Leave A Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.