Arizona Aquascape (James Findley)

Arizona Aquascape is alweer de derde scape van James Findley die we ter inspiratie op Aquarianen.nl hebben gezet. Zo zijn Nature’s Chaos en Crimson Sky al eerder voorbij gekomen. Voor de ‘Arizona’ scape werd James geïnspireerd door de landschap in en rondom Arizona (Amerika). Dit landschap kenmerkt zich door de eenzame rotsformaties in een landschap van rood zand en gesteente. In dit werk van James zie je deze kenmerken terug dankzij de rode planten en de rotsformaties die deze aquascape kenmerkt. Arizona is gemaakt in een aquarium van 228 meter lang met een inhoud van 1.600 liter water. Een mega project, wat in onze ogen meer dan geslaagd is. Ten tijde dat onderstaande foto’s zijn genomen, draaide de Arizona Aquascape zes maanden.

Op de website van James Findley (The Green Machine), is een enorme fotoreportage te vinden omtrent deze scape. Je wordt bij de hand genomen en alle stappen zijn op de foto vastgelegd. Klik hier om naar de Arizona journal te gaan.

Aquascape: Arizona

[one_third]

Aquarium

Afmeting: 228x91x76cm
Volume: 1.600 liter
Glas: all acrylic
Merk: TGM

Techniek

Verlichting: 6x 54Watt T5 (Arcadia)
Filter:  Eheim Thermo 2180
Verwarming: In het filter
CO2: ja (inline diffusor)

[/one_third]

[one_third]

Planten

Alternanthera reineckii ‘Mini’
Ludwigia sp.
Nesaea crassicaulis
Alternanthera ‘Rosanervig’
Ludwigia arcuata
Hygrophila sp. ”Araguaia”
Myriophyllum mattogrossense sp Red
Limnophila hippuridoides
Ludwigia repens ‘Rubin’
Rotala wallichii
Vesicularia dubyana ‘Christmas’
Fontinalis antipyretica ‘Willow’
Blyxa aubertii
Limnobium laevigatum

[/one_third]

[one_third_last]

Dieren

15x Epalzeorhynchos kalopterus
20x Otocinclus
6x Botia sidthimunki
250x Crystal Red Shrimp
30x Trigonostigma espei
10x Rasbora kubotai
8x Rasbora dorsiocellata
40x Boraras brigittae

[/one_third_last]

Wie is James Findley

James Findley is een Engelsman waar niet veel informatie over te vinden is. Hij is (een van de) grootste aquascapers in Engeland en bij gebrek aan concurrentie, kennis en medestanders heeft hij besloten om The Green Machine (winkel) te starten. James is nog regelmatig te vinden in zijn winkel, waar hij zijn kennis graag deelt maar ook de passie voor het aquascapen.
James Findley is geïnspireerd door onder andere Takashi Amano, waar hij ook voor gewerkt heeft. Zijn scapes zijn dan veelal producten van Aqua Design Amano (ADA).

Bronnen voor dit artikel:

2017-08-02T20:58:21+00:00

About the Author:

De artikels op Aquarianen.nl worden geschreven door Bas en dienen ter informatie en inspiratie. Mocht je vragen hebben, plaats deze dan onder het betreffende artikel en er zal zo snel mogelijk gereageerd worden.

Leave A Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.