Hoofdpagina / Aquarium inspiratie / Crimson Sky (James Findley)

Crimson Sky (James Findley)

James Findley is de oprichter van The Green Machine, een Engelse aquariumwinkel die bekend staan om hun prachtige aquascapes. Een van de projecten waar James trots op kan zijn is Crimson Sky. Een prachtige scape met versteend hout als blikvanger in een aquarium met bijzondere afmetingen. Het aquarium is namelijk maar 20cm hoog, wat zeer ondiep is.
Het bijzondere aan de scapes van James Findley is dat ze zo lang mogelijk in de winkel blijven staan. De bakken worden daadwerkelijk onderhouden. De aquascapes van The Green Machine zijn niet alleen voor de show, maar zijn ook werkbaar.

Aquascape: Crimson Sky

Aquarium

Afmeting: 120x30x20cm
Volume: 72 liter
Glas: 5mm
Merk: ADA Cube Garden 120-F

Techniek

Verlichting: 2x ADA Solar II w/2- 36W Power Compact
Filter: ADA Super Jet filter
Verwarming: Externe verwarming aan filterslang
CO2: ADO CO2 tower

Planten

Alternanthera reineckii ‘Mini’
Eleocharis sp. Mini
Ammania sp. ‘Bonsai’‘
Mos soorten

Dieren

Boraras brigittae
Otocinclus
Paracheirodon axelrodi

Wie is James Findley

James Findley is een Engelsman waar niet veel informatie over te vinden is. Hij is (een van de) grootste aquascapers in Engeland en bij gebrek aan concurrentie, kennis en medestanders heeft hij besloten om The Green Machine (winkel) te starten. James is nog regelmatig te vinden in zijn winkel, waar hij zijn kennis graag deelt maar ook de passie voor het aquascapen.
James Findley is geïnspireerd door onder andere Takashi Amano, waar hij ook voor gewerkt heeft. Zijn scapes zijn dan veelal producten van Aqua Design Amano (ADA).

Bronnen voor dit artikel:

Over Aquarianen

De artikels op Aquarianen.nl worden geschreven door Bas en dienen ter informatie en inspiratie. Mocht je vragen hebben, plaats deze dan onder het betreffende artikel en er zal zo snel mogelijk gereageerd worden.

Bekijk ook eens

Crystal Mountain (Nuno Matos) - Totaal 04

Crystal Mountain (Nuno M)

Ik kwam de aquascape van Nuno M. ( Crystal Mountain) per toeval tegen in mijn …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *