Spontaneity (James Findley)

James Findley is terug met een prachtige aquascape van The Green Machine. De titel van zijn scape is ‘Spontaneity’, wat slaat op het feit dat deze aquascape geen voorbedacht plan had. James heeft geen schetsen gemaakt, maar gebruikte zijn blote oog en ervaring om wederom een prachtig resultaat neer te zetten. Spontaneity is van alle kanten te bekijken en is daarmee een zogenaamde 360 scape. Met een aquarium van 1.50 meter bij 1.50 meter (en 75cm hoog) heeft James zich een monsterproject op zijn hals gehaald, maar het resultaat mag er zijn! Een prachtig groen aquarium, maar mooie rode details. In dit artikel veel beeldmateriaal om inspiratie op te doen voor jouw volgende scape.

Aquascape: Spontaneity

[one_third]

Aquarium

Afmeting: 150x150x75cm
Volume: 1.688 liter
Glas: all acrylic
Merk: TGM

Techniek

Verlichting: Aqua Medic 2 x Twin 150W Metal Halide
Filter:  Eheim 2080 Filter
ADA Bio Rio Filter Media x 3ltr
Sera Siporax Filter Media x 7 ltr
Verwarming: Aqua Medic Titanium Heater
CO2: TGM Complete CO2 kit

[/one_third]

[one_third]

Planten

Rotala rotundifolia
Limnophila hippuroides
Fissidens fontanus
Rotala ‘Bonsai’
Eleocharis sp.mini
Aponogeton madagascariensis
Alternanthera rosanervig
Alternanthera reineckii mini

[/one_third]

[one_third_last]

Dieren

Cardinal tetra
Botia sidthimunki
Various Corydoras
Siamese flying foxes
Amano shrimp

[/one_third_last]

Wie is James Findley

James Findley is een Engelsman waar niet veel informatie over te vinden is. Hij is (een van de) grootste aquascapers in Engeland en bij gebrek aan concurrentie, kennis en medestanders heeft hij besloten om The Green Machine (winkel) te starten. James is nog regelmatig te vinden in zijn winkel, waar hij zijn kennis graag deelt maar ook de passie voor het aquascapen.
James Findley is geïnspireerd door onder andere Takashi Amano, waar hij ook voor gewerkt heeft. Zijn scapes zijn dan veelal producten van Aqua Design Amano (ADA). Spontaneity is niet het eerste werk van James Findley wat ter inspiratie op Aquarianen.nl staat, zie onze inspiratie blog.

Bronnen voor dit artikel:

2017-08-02T20:31:49+00:00

About the Author:

De artikels op Aquarianen.nl worden geschreven door Bas en dienen ter informatie en inspiratie. Mocht je vragen hebben, plaats deze dan onder het betreffende artikel en er zal zo snel mogelijk gereageerd worden.

Leave A Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.