The Dead Tree (Norbert Sabat)

Inspiratie opdoen voor een nieuw aquarium is altijd leuk. Zo stuitte ik op een aquascape van Norbert Sabat met de naam The (Dead) Tree. Een aquarium van 1.20 meter breed, met opvallende kenmerken. Je blik wordt direct naar het hout getrokken wat als een soort oude boom in het midden staat. De combinatie tussen steen en hout zorgt naar mijn mening altijd voor een bijzonder effect. Daarnaast heeft Norbert gekozen voor twee verschillende substraten. Rondom de boom groeien de planten op een donker substraat (Aquatic Nature Pro Soil) en voor de boom (tussen de stenen) heeft hij gekozen voor zand (ADA Mekong Sand). In mijn ogen een zeer geslaagde scape met veel details en verrassingen.

Aquascape: The (Dead) Tree

[one_third]

Aquarium

Afmeting: 120x60x50cm
Volume: 360 liter
Glas: OptiWhite 12mm

Techniek

Verlichting:
2x Narva Biovital 960
1x Philips 965
1x Arcadia Freshwater
Filter: 2x Eheim 2228
Verwarming: Hydor ETH200

[/one_third]

[one_third]

Planten

Hemianthus Callitrichoides
Eleocharis Parvula
Hydrocotyle sp. Japan
Ludwigia Arcuata
Hygrophila Pinnatifida
Riccardia Chamedryfolia
Rotala sp. Green
Moss sp.

[/one_third]

[one_third_last]

Dieren

Otocinclus Affinis
Pterophyllum Scalara Peru
Sawbwa Resplendens
Caridina Multidentata

[/one_third_last]

Wie is Norbert Sabat

Norbert Sabat werd in 1979 geboren in Warschau (Polen) en raakte op zijn zesde, dankzij zijn buurman, besmet met het aquarium virus. Echter door gebrek aan kennis, materialen en techniek zou het nog tot 2002/2003 duren, voordat Norbert echt aan de slag gaat met aquaria. Net als andere aquascapers is Norbert geïnspireerd geraakt door Takashi Amano.
Inmiddels heeft Norbert Sabat mooie aquascapes op zijn naam staan, maar lijkt zijn passie meer bij fotografie te liggen.

Bronnen voor dit artikel:

2017-08-02T21:22:57+00:00

About the Author:

De artikels op Aquarianen.nl worden geschreven door Bas en dienen ter informatie en inspiratie. Mocht je vragen hebben, plaats deze dan onder het betreffende artikel en er zal zo snel mogelijk gereageerd worden.

Leave A Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.