Aquarium planten – Hemianthus Callitrichoides

De Hemianthus Callitrichoides is een prachtige aanwinst voor menig aquarium. Een laagblijvende plant voor op de voorgrond om een groene weide te creëren. De Hemianthus Callitrichoides is voor mij een van de planten die ik als eerste op mijn lijstje zet bij het inrichten van een nieuwe aquarium. Natuurlijk zijn er ook andere mooie laagblijvende voorgrond planten zoals de Glossostigma Elatinoides of de Utricularia Graminifolia, maar in dit artikel houd ik het bij de Hemianthus.

Hemianthus Callitrichoides

De Hemianthus Callitrichoides (van de familie, Scrophulariaceae) is een van de kleinste aquariumplanten en kruipt laag over de grond. Onder de juiste omstandigheden vormt het een mooi groen tapijt in het aquarium. Van de kleinste Nano Cubes tot de grootste aquaria, de Hemiantus C. pas in ieder aquarium. De plant heeft echter wel enkele vereisten zoals licht en Co2 en moet regelmatig gesnoeid worden. Bij te weinig licht, zal het plantje omhoog groeien in plaats zich te verspreiden over de bodem. En wanneer het groene tapijt te dicht wordt en men niet tijdig snoeit, zal de onderkant van het plantje gaan rotten. De oorsprong van dit leuke plantje ligt in Havana (Cuba).

Mijn aquarium

Op het moment van schrijven, ben ik bezig met de voorpret van een nieuw aquarium. Ik ben aan het bedenken welke vissen en welke planten ik in mijn aquarium wil. De Hemianthus Callitrichoides komt zeker in mijn aquarium en waarschijnlijk gaat ik het combineren met de Utricularia Graminifolia. Binnenkort zal ik ook een artikel schrijven over dit leuke plantje.

Meer informatie

2018-05-20T20:48:14+00:00

About the Author:

Leave A Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.