Aquarium vissen – Pseudomugil furcatus

In mijn zoektocht naar een leuk aquariumvisje schreef ik al eerder over de Poecilocharax weitzmani, maar was dit niet de vis voor mijn (planten)aquarium. Een vis die daar wel in aanmerking voor komt is de Pseudomugil furcatus. Een leuk klein visje, met prachtige kleuren op de vinnen. In dit artikel plaats ik wat informatie over deze leuke en mooie vis.

Pseudomugil furcatus

De Pseudomugil furcatus (Vorkstaart regenboogvis) is een vis uit de familie der Regenboogzalmen. Een speciaal aquarium is voor dit visje de meest gewenste situatie, maar het komt ook prima tot z’n recht in een sterk beplante aquarium. De planten zijn nodig ter bescherming, maar hij heeft ook voldoende ruimte nodig om te zwemmen. De Pseudomugil Furcatus is afkomstig uit Nieuw Guinea.

De kleuren van dit visje, maakt dit een bijzonder beestje. De Pseudomugil furcatus is voor een groot deel transparant en is gekleurd op de vinnen. De blauwe oogjes en gele strepen op de vinnen, zorgt ervoor dat het een prachtige vis is.

Geschikt voor een gezelschapsaquarium?

De Pseudomugil furcatus heeft geen hoge eisen, en kan in een gezelschapsaquarium gehouden worden. Het aquarium dient echter wel aan enkele eisen te voldoen. Er moeten voldoende planten in staan, zodat het visje mogelijkheden heeft om te schuilen. Daarnaast houdt dit visje van drijfplanten. Bovendien komen zijn kleurenpracht, dan ook beter naar voren.

Mijn nieuwe bewoners

Afgelopen week heb ik tien Pseudomugil furcatus aangeschaft en zwemmen ze nu vrolijk rond in mijn aquarium. Een zeer nieuwsgierig visje, die in alle waterlagen rondzwemt. Ze reageren goed op droogvoer, maar zijn zeer gretig op klein levend voer. Ee aanrader voor mensen met een plantenaquarium!

Bronnen:

2017-08-02T22:39:23+00:00

About the Author:

Leave A Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.